Vi har kjøpt oss hus!

Etter at Lennox ble født var vi egentlig klare for en ny baby med én gang. Ignorante som vi var syns vi at tanken om å bare bli «ferdig med det» var veldig lokkende. Sannheten er at de som sier de er klare for en ny baby rett etter førstemann, de lyver – eller de lyver ikke, de har bare ikke skjønt det enda. De har ikke skjønt hvor slitsomt det er å gå gravid med en baby som ikke har begynt i barnehagen enda. Hvor dritt det er når ungen din kun vil bæres, hvor utrolig utmattende det er som gravid å kun få 2 timer sammenhengende søvn, eller hvor forbanna irriterende det er å skvise i stykker gravide-magen inntil rekkverket på senga, slik at du ender opp med å måtte slippe ungen din en halvmeter ned på madrassen, når han akkurat (gjerne etter én times forsøk) har sovna i armene dine.

Siden det tok nesten to år å få meg smelt på tjukka, så tenkte vi altså at det var lurt å sette i gang med det første – tilfelle det tok like lang tid denne gangen.. Den satt på første skudd foråsiresånn.

Først ble vi jo fryktelig glad for at vi skulle få oppleve dette på nytt, men så sakte men sikkert snek panikken seg inn. Lennox er nemlig verdens blideste baby, men gutten sover ikke på natta..
– Hvordan skal vi gjøre det med soving? De kan jo ikke sove på samme rom? Hvordan skal vi få plass til en seng til? Hvor skal den nye babyen sove på dagen? Tenk hvis Lennox får tak i babyen når vi ikke følger med?! Tenk hvis Lennox dreper babyen fordi han tror det er en dukke?! Tenk hvis jeg dreper begge barna mine i en psykose pga alvorlig søvnmangel?! – og sånn ble de neste allerede søvnløse nettene mine om til levende mareritt. Etter 10-15 nervesammenbrudd fikk vi roet ned panikkangsten litt, og organisert tankene våre. Først og fremst: Vi trenger et større sted å bo.

Jonas, ektemannen min, er 4. generasjon tømrermester og jobber som eiendomsutvikler. Siden vi ble sammen har vi alltid bodd i prosjekter. Kjøpt, pusset opp, bodd i, for så å selge etter et år. Men da jeg ble gravid med Lennox bestemte vi oss for at Rodeløkka skulle bli vår siste «flip”. Vi har derfor ventet i spenning på et husprosjekt vi kunne kjøpe for oss selv – sånn permanent liksom. Et hus, litt utenfor byen naturligvis, med en liten hage, og naboer som vinker når de ser deg. Dette har vært en felles drøm lenge.

Og så plutselig en dag ramla et prosjekt i fanget på Jonas..

Holmenkollen.

Bilde hentet fra Finn annonse

 

Og eiendommen hadde det magiske navnet ”Villa Glitre”. Wow, for en eiendom.. For en perle! Men kan vi se for oss det? Kan vi bli Holmenkollen-folk? Hvordan er egentlig Holmenkollen-folk?

Vi så på hverandre og tilbake på prosjektet. Foran meg på bildene ble det slitne brune gresset plutselig grønt og frodig, og ungene løp rundt i hagen mens vi smilte til de fra frokostbordet med hver vår avis. Eiendommen, som er på nesten 6 mål har ett hus, en gammel stall, og et lite vedskjul. Det er til og med en ørret dam der(??!) Vi så for oss mange muligheter med Villa Glitre, men dessverre – det var alt for dyrt for oss.

Processed with VSCO with dog1 preset
Bilde hentet fra Finn annonse

Men Jonas, løsningsorientert som han er, kom med en gang med forslaget om at vi kunne jo pusse opp stallen først og selge det, slik at vi ville få råd til å pusse opp det største huset til oss selv. Vi så på hverandre igjen; ”Folk kommer til å tro vi er gærne!” lo vi.

Plutselig var vi i gang med søknader og papirarbeid for å få det her til. Etter 3-4 måneder ble jeg vekket en kveld av Jonas, som kom sent hjem fra jobb: ”Vi fikk det!” ropte han: ”Vi fikk Villa Glitre!!”

Processed with VSCO with dog1 preset
Bilde hentet fra Finn annonse

Etter at denne fantastiske nyheten kom har jeg bestemt meg for å dokumentere hele byggeprosessen fra riving til prosjektering, til gjenoppbygging og alt som skjer imellom. Jeg vil komme med interiørtips og inspirasjon rundt farger, materialer og mønstre som jeg liker. Men først og fremst handler denne bloggen om vår personlige reise gjennom å totalrenovere et hjem, samtidig som vi oppdrar to små barn.Processed with VSCO with dog1 preset

Good luck to us!

Jeg gleder meg til å dele dette med alle dere som vil følge med – og kanskje til og med lære litt!? Jeg vet i hvertfall at jeg kommer til å lære masse.

Skjermbilde 2019-05-16 kl. 19.47.23

10 kommentarer om “Vi har kjøpt oss hus!”

  1. Gratulerer så mye med prosjektet. Er kjempeimponert over dere og energien dere fremviser. Varme lykkeønskninger til dere,skal bli gøy å følge dere.👍❤gode klemmer.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s