En oppskrift på skilsmisse

wedding S+J 379.jpg

For å si det sånn: Å ha små barn samtidig som du pusser opp et hjem er ikke akkurat en honeymoon.

Hvis du er i et parforhold, og du nettopp har funnet ut at du er gravid så er det bare å holde fast på hatten – cause you’re in for a rough ride. Du har sikkert hørt det før at småbarnsforeldre kan krangle fælt, men da har du kanskje tenkt at: ”Det kommer aldri til å skje oss siden vi er så flinke til å kommunisere og respektere hverandres drømmer og ønsker her i livet.” Vel, det er ikke meningen å sprekke den bobla du er i nå, men det er et eventyr du ser for deg der – det er ikke ekte.

wedding S+J 435
Foto av: Hugo Coelho

Virkeligheten er langt ifra like harmonisk som det, men heller et virvar av bæsje-bleier, tårer, logistikk-problemer, og la-oss-bare-bli-ferdig-med-det-sex. Du vil ha noen av de vondeste og såreste kranglene du noensinne har hatt med din partner etter at dere har fått et barn sammen. Noen krangler handler om små bagateller, mens de aller fleste handler om fundamentale verdier i deres forhold. Sånne krangler som får deg til å tenke: ”Hvorfor i helvete valgte jeg å få barn med dette mennesket?”

Men hey, kanskje jeg tar feil. Kanskje dere er unntaket. Jeg har venninner.. eller.. jeg har én venninne hvor dette faktisk er tilfellet. Mannen hennes står frivillig opp flere ganger om natten og mater babyen, tar ut av oppvaskmaskinen, steriliserer flasker, steller ungen klagefritt og bare generelt har et farsinstinkt uten like! Jeg er ikke sjalu altså. Bare litt.

wedding S+J 447.jpg
Foto av: Hugo Coelho

Personlig så var dette å få barn et ganske hardt slag i trynet for både meg og mannen min. Vi hadde vel romantisert veldig rundt tanken om at vi skulle fortsette å være kjærester: dra på restaurant – babyen sover i vogna eller på fanget. Reise verden rundt – babyen sover i vogna, eller på fanget. Problemet er at babyen sover verken i vogna eller på fanget! Og den reisen verden rundt er bare skikkelig dritt med en unge som skriker og nekter å spise.

Jeg var sikker på at jeg skulle bli en sånn kul ”fri” mamma som tar veldig lett på alt mulig, og siden jeg tar så lett på ting så skulle babyen være ”lett” også liksom. Sånn ble det altså ikke. Jeg ble en psyko kontroll-freak som tar rutiner mer seriøst enn muslimenes bønn. Og det er helt greit! Fordi det å bli mamma er en gigantisk omveltning – ingenting kan sammenlignes. Men jeg ble generelt et litt vanskelig menneske å bo sammen med, og å oppdra en sønn med.

wedding S+J 345
Foto av Hugo Coelho

Siden Jonas ikke har en snekker-blogg å forsvare seg selv med, så lar jeg det ligge med det, men it takes two to tango foråsiresånn. Uansett. Poenget mitt er: Det er tøft. Og det kommer til å være tøft en god stund.

Derfor er det så viktig at man som foreldre tar ansvar for å ta vare på det viktigste man har, etter barna sine, nemlig kjærligheten for hverandre. Et hot tips for å gjøre dette: Par-Terapi.

Dette er forresten ikke et sponset innlegg, fordi dette får du nemlig helt gratis – så lenge du har barn. På ditt familievernkontor så kan du nemlig ringe inn, slik jeg gjorde et halvt år tilbake, og fortelle at du ønsker å «forebygge en potensiell skilsmisse» –Quote Myself. Du blir da tildelt en terapeut, og dere kan gå fast så ofte dere vil – så lenge dere vil. Det er nesten for godt til å være sant, men det er faktisk helt sant. For Jonas og meg, så har dette vært en game-changer under hele baby-prosessen. Selv om det kanskje var et «nederlag» for hans alfahann-ego, og han fortsatt mener jeg bestikker terapeuten siden hun alltid er på min side. Men vi har faktisk fått en mykere hverdag etter vi begynte å gå i terapi. Kranglene er laaangt ifra borte, men vi er blitt flinkere til å kommunisere slik at vi oftere unngår de. Så hvis du sitter der med mannen i ditt liv, og har et lite frø i magen, så bare gjør deg selv en tjeneste, og book dere inn nå. Dere kommer til å trenge det ❤

wedding S+J 388.jpg
Foto av: Hugo Coelho

Bare et lite kjærlig tips fra meg til deg!

Skjermbilde 2019-05-16 kl. 19.47.23

Raising a kid is part joy and part guerilla warfare. – Ed Asner

Én tanke på “En oppskrift på skilsmisse”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s