Moodboard

Neste på lista mi er å hive meg rundt og velge fliser til bad og kjøkken, gulv og farge på veggene osv asap. Men først og fremst – hvilke fargetoner skal alt være i?

Kjapt tips for når du skal begynne å bestemme deg for farger, materialer osv – lag et moodboard. Et moodboard viser hva slags visuell stil du ser for deg. Så lag deg et moodboard og stick to it. Det går helt fint å skli litt ut her og der/bygge på as you go for å skape kontraster, men prøv å hold deg til den originale ideen din slik at ikke alt blir et virvar av forskjellige stiler og ideer. En oppussing tar som regel (alt for) lang tid, uansett om det er et bad du skal pusse opp, eller om det er hele hjemmet ditt så kan man fort finne på å endre mening underveis. Bruk da heller litt tid på å lage moodboardet ditt akkurat slik du ønsker det, sånn at du alltid kan gå tilbake og tenke: «Ja, sant det, det var jo den looken/følelsen jeg var ute etter.» Og lag gjerne et moodboard for hvert rom.

Det gjør prosessen veldig mye enklere syns jeg da. Når jeg jobber med kunder eller skal presentere noe for Jonas bruker jeg gjerne en plakat og fester på spesifikke materialer. Det behøver ikke nødvendigvis å være nøyaktig den flisen/tapeten/gulvet eller stoffet du har sett for deg, men her kan man være kreativ.

Her er noen eksempler:

Foto fra pinterest
Foto fra pinterest
Foto fra pinterest
Foto fra pinterest

Nå som dette er vårt hus og vårt private prosjekt, så syns jeg det funker ganske bra å bare bruke pinterest som inspirasjonskilde også copy/paste i appen JUX.

Her ser du mitt første moodboard til utleie delen:

Siden utleie delen åpenlyst er for å leie ut på sikt, så lønner det seg å finne noe slitesterkt og man behøver jo ikke akkurat bruke de dyreste materialene heller. Ekke der alle penga skal gå. Når det kommer til maling har jeg sett litt på de nye  ”Identity” fargene fra Jotun, og har forelsket meg i ”Soothing Beige” sammen med grønne toner fra «Northern Mystic» og «Treasure». Kanskje vi får til å kombinere alle de tre sammen med en «Klassisk hvit» i tak og på lister.

Skjermbilde 2019-05-16 kl. 19.47.23

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s