Nå skarre gølves

Vi har vært veldig usikre på hvilket gulv vi skal gå for denne gangen. Vi har allerede handlet til utleie delen og biblioteket hvor vi endte opp med en fiskebensparkett fra Unikt Gulv, og et enstavs eik-natur gulv til utleie delen fra Tremiljø.

Gulv fra Unikt Gulv blir lagt i biblioteket

Selv om vi ble veldig fornøyd med begge, så fant vi ut at for stallen skal vi gå innom vår gode venn Claes fra Flotte Gulv og sjekke ut utvalget hans.

Siden vi ønsker å beholde det klassiske og herskapelige for stallen har vi bestemt å gå for fiskeben der også.

Fiskeben fra Flotte Gulv – Lennox sjekker om det er fint å leke på

Spørsmålene man må stille seg når man shopper gulv er:

– hvor lyst eller mørkt du skal gå. Det fine med ubehandlet eik er at du kan fargesette det akkurat slik du vil ha det – mørkt, lyst, blankt, matt osv.

– hvilken sortering du skal ha. Det vil si du kan gå fra helt kvistfritt, som gir et renere uttrykk, til mer kvist for et mer rustikk utrykk.

Det er et hav av muligheter, og denne gangen valgte vi å bruke første sortering i biblioteket for eksempel da dette tidligere var brukt i hovedhuset, og vi ønsker å bevare det originale uttrykket. Gulv er et møbel i seg selv, og det nærmest avgjør hele rommet – det har «alt» å si, for hvis gulvet er shtøgt blir aldri rommet fint, så her lønner det seg faktisk å legge inn det ekstra støtet budsjett-messig. Noe av det første man vil se når man kommer inn i et rom er et flott gulv. Du vil ha kvalitet, og noe som varer.

Når det kommer til stallen valgte vi å gå for en grovere sortering med mer liv og kvist fordi det er en gammel stall, og vi ønsket å gi det et røffere uttrykk.

Skal legge ut flere bilder når gulvet er ferdig lagt både i stallen, biblioteket og utleie delen!