Morocc’n Roll

Marokko er noe helt spesielt for meg.

Jeg har nemlig en marrokansk familie. Min mormor sin kusine giftet seg med en marrokaner back in the days og fikk to sønner som da er mine «onkler». På 90-tallet en gang tok pappa kontakt med en av de, Driss heter han. Vi begynte å feriere med de og reiste ned til Marokko hver sommer og besøkte de. Han har to sønner, og en datter; Alia, en av mine beste venninner, og forloveren min da jeg giftet meg i Marrakech i fjor.

Jardin de Majorelle
Jardín Majorelle, Museum

Marokko er et magisk land. Spesielt for de som elsker interiør fins det ikke et sted i verden som kan måle seg. De er kjent for flisene sine, teppene, lampene, puffene – egentlig alt du kan tenke deg lager de på sin unike måte. Marrokansk interiør kommer støtt og stadig tilbake i trendbildet og akkurat nå kunne det ikke vært hottere.

Riad
Riad De Yasmine

Duften av safran og cumin, den svake motorsusen fra scooterne, bassen fra bønnen 5 ganger daglig og den søte smaken av ekte marrokansk te. Marokko er så eksotisk at du blir forelsket på nytt av å reise dit.

Å reise ned dit som barn var som å reise inn i disney filmen Aladdin, eller en historie fra Tusen og en natt, og jeg følte meg så heldig som fikk oppleve det. Det er ingen andre arabiske land som kan måle seg, autentisk sett – syns jeg da..

Riad dixneuf
Riad Dix-neuf La Ksour

Om du ønsker å reise til Marrakech, anbefaler jeg deg å bo i en riad slik at du får den «ekte» opplevelsen. Riadene er som regel familie-drevne og har kun 5-15 rom maks, hvor alle er unike. Da er du også midt i medinaen slik at shopping av det mest spennende interiøret kun er en spasertur unna. Noen riader du kan sjekke ut er Riad Dix-neuf La Ksour, El Fenn (et magisk boutique hotell med en nydelig takterasse restaurant) , Riad BE Marrakech, Riad de Yasmine osv osv. Hvis du er på utkikk etter instagram verdige plasser å bo, så look no further. Og ta gjerne kontakt med meg om du har noen spørsmål rundt reisetips i Marokko, eller hvis du er interessert i autentisk marrokansk interiør, så kan jeg hjelpe deg. Kommer til å poste mer om Marrakech og interiøret derfra senere.

Skjermbilde 2019-05-16 kl. 19.47.23

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s